Οζγκιουργκιούν: Οι Ελληνοκύπριοι βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα

Οζγκιουργκιούν: Οι Ελληνοκύπριοι βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα

O «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Ε/κ αντιμετωπίζουν τους Τ/κ ως μειονότητα όπως τους Αρμένιους και τους Μαρωνίτες και πως αυτή τους η προσέγγιση αντανακλάται και στα επίσημα τους έγγραφα και ανέφερε πως με αυτή τη νοοτροπία δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπου οι Τ/κ θα είναι ισότιμοι εταίροι.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Οζγκιουργκιούν είπε ότι δεν μπορεί η μοίρα των Τ/κ να εξαρτάται από τις εκλογές στην ε/κ πλευρά, όπως χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές, και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν μέχρι το Φεβρουάριο για τα αποτελέσματα των εκλογών. Δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να κάτσουν κάτω και να πάρουν αποφάσεις με την Τουρκία για το Κυπριακό «ριζοσπαστικές αποφάσεις» όπως ανέφερε. Είπε ακόμη ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούν σοβαρά την εισαγωγή του «προεδρικού» συστήματος στα κατεχόμενα και χαρακτήρισε φυσιολογική την κριτική που ασκείται στο υφιστάμενο «σύστημα». Ανέφερε επίσης ότι η "κυβέρνηση" κάνει σκέψεις για διεξαγωγή πρόωρων γενικών «εκλογών» στις 15 Απριλίου 2018. Επανέλαβε ότι η κριτική που ασκείται σχετικά με την παραχώρηση «υπηκοότητας» εξυπηρετεί τις πολιτικές της ε/κ πλευράς ενώ σε σχέση με το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία είπε ότι εργάζονται για να ενδυναμώσουν την οικονομία του ψευδοκράτους και πως το ψευδοκράτος θα συνεχίσει στο δρόμο του με το  «ισχυρό δημοκρατικό του πολίτευμα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE