Φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου στο Βανουάτου – Πλοίο θα παραλάβει 11.000 κόσμο

Φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου στο Βανουάτου – Πλοίο θα παραλάβει 11.000 κόσμο

Η Αυστραλία έστειλε ναυτικό πλοίο στο Βανουάτου το οποίο θα πάρει περισσότερο από 11.000 κόσμο μετά τους φόβους για έκρηξη του ηφαιστείου.

  Το σκάφος έφτασε εκεί το Σάββατο για να παραλάβει τους ανθρώπου του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι του νησιού απειλούνται από τις στάχτες του ηφαιστείου αλλά και από βροχή που θα περιέχει οξύ. Το Βανουάτου προανήγγειλε την πλήρη εκκένωση του νησιού αφού το μεγαλύτερο ηφαίστειο του κράτους ξεκίνησε να εκπέμπει αέριο. Πάνω από 6.000 κόσμος έχει φύγει από τα σπίτια του και έχει βρει άσυλοσε διάφορα καταφύγια. Το νησί Βανουάτου ζήτησε την βοήθεια των συνεργαζόμενων χωρών δηλαδή της Αυστραλίας, της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας και οι κάτοικοι του αναμένεται να το εγκαταλείψουν μέχρι της 8 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE