ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διευθύντρια και δασκάλα λιπόθυμες στη θέα επιθεωρητή – Απειλούσαν να διώξουν μαθητή επειδή ίδρωνε ενώ πρόβλημα άσθματος θεωρήθηκε θεατρινισμός

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διευθύντρια και δασκάλα  λιπόθυμες στη θέα επιθεωρητή – Απειλούσαν να διώξουν μαθητή επειδή ίδρωνε ενώ πρόβλημα άσθματος θεωρήθηκε θεατρινισμός

Επιθεωρητή για την διερεύνηση σειράς περιστατικών, έστειλε στο Α´ Δημοτικό Αγίου Δομετίου, το Υπουργείο Παιδείας, αφού στην εν λόγο σχολική μονάδα το τελευταίο διάστημα, με την διευθύντρια και μια δασκάλα να πέφτουν λιπόθυμες μόλις τον είδαν.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελευθερος», γίνετε λόγος για καυγά γονέα με εκπαιδευτικό, όταν η δεύτερη αγνόησε πρόβλημα υγείας μαθήτριας και η μητέρα επισκέφθηκε εξοργισμένη το σχολείο. Σύμφωνα με τον «Φ», το κορίτσι που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα άσθματος, έπαθε κρίση βήχα κατά την διάρκεια μαθήματος, λόγω του ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από υλικό που ερέθιζε τα συμπτώματα της. Η δασκάλα, σύμφωνα με την πλευρά της μητέρας του κοριτσιού, αγνόησε το πρόβλημα ισχυριζόμενη πως πρόκειται για θεατρινισμούς, αναφέρει ο «Φ», με αποτέλεσμα η μητέρα της μαθήτριας να επισκεφθεί το σχολείο με άγριες διαθέσεις, με την κατάσταση να ξεφεύγει μετά από λεκτικό διαπληκτισμό. Ο «Φ» κάνει λόγο και για δεύτερο περιστατικό το οποίο έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης 28/9 σε συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων και αφορά την συμπεριφορά άλλης εκπαιδευτικού, η οποία φημολογείται πως απείλησε μαθητή, ότι θα διωχθεί από το σχολείο επειδή έμπαινε στην αίθουσα ιδρωμένος. Όταν επιθεωρητής επισκέφθηκε την σχολική μονάδα την Τετάρτη (27/9), η διευθύντρια όταν τον αντίκρισε έπεσε λιπόθυμη, όπως επίσης και μια δασκάλα που φαίνεται να εμπλέκετε σε περιστατικό, με τις δύο να απουσιάζουν την εργασία τους με άδεια ασθενείας την Πέμπτη (28/9), σύμφωνα με τον «Φ». Στο εν λόγο σχολείο, την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με τον «Φ», δύο παιδιά με κινητικά προβλήματα αποκλείστηκαν από εκδρομή δύο παιδιά με κινητικά προβλήματα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE