Σύμφωνα με το αμερικάνικο NBC που επικαλείται δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρεζ οι επικρατούσες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη εξάρτηση από τα πυρηνικά όπλα. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός της προσπάθειας του ΟΗΕ για τερματισμό και εξάλειψη των περίπου 15,000 πυρηνικών κεφαλών που υπάρχουν στον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εποχές Ψυχρού Πολέμου οι πυρηνικές κεφαλές ξεπερνούσαν τις 70,000 (και οι οποίες ήταν μαζεμένες σε δύο χώρες ως επί το πλείστον - Ρωσία και ΗΠΑ).
Πόσα πυρηνικά όπλα υπάρχουν
Σύμφωνα με τον διεθνή παρατηρητή πυρινικών όπλων που δημοσιεύει ετήσια έκθεση (Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων) σύμφωνα με στοιχεία του 2017 η Ρωσία κατέχει 7,000 πυρινικές κεφαλές ενώ οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες στην λίστα με κατοχή 6,800 πυρνικών κεφαλών. Συνολικά οι δύο υπερδυνάμεις κατέχουν το 93% των συνολικών πυρινικών.
Οι άλλες 7 χώρες που υπάρχουν στην λίστα είναι η Γαλλία με 300, η Κίνα με 270, το Ηνωμένο Βασίλειο με 215, το Πακιστάν με 120, η Ινδία με 110 το Ισραήλ με 80 που βρίσκεται στην γειτονιά μας και η Βόρεια Κορέα που έρχεται τελευταία με μόλις 20-40 πυρηνικές κεφαλές.
Δείτε το Infographic που δείχνει επ' ακριβώς την κατοχή πυρηνικών κεφαλών:
Και στην Τουρκία υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές αλλά δεν τις ανήκουν αφού απλά παραχωρεί βάσεις στο ΝΑΤΟ στις οποίες υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές.
![](http://www.tothemaonline.com/wp-content/uploads/2017/09/12-1.jpg)