Ξεκάθαρες ευθύνες στην Τουρκία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη – Ομιλία με ισχυρά στοιχεία blame game

Ξεκάθαρες ευθύνες στην Τουρκία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη – Ομιλία με ισχυρά στοιχεία blame game

Ομιλία με ισχυρά στοιχεία blame game ήταν αυτή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην 72η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Του Τάσου Χριστοδούλου ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος στην Γ.Σ των Η.Ε: Αμοιβαία συμφωνημένα ΜΟΕ, όπως η επιστροφή Βαρωσίων, θα αλλάξουν το παιγνίδι Ο Πρόεδρος επέρριψε ξεκάθαρα ευθύνες στην Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις. Προσπάθησε να την εκθέσει στην διεθνή κοινότητα κάνοντας λόγο για παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Παρουσιάστηκε ως υπερασπιστής και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που καταπατούνται από την Τουρκία, ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να συνέχισε τον διάλογο για λύση ρίχνοντας το μπαλάκι στην Τουρκία με τα οκτώ ερωτήματα που της έθεσε. Γενικώς ήταν μια ομιλία που είχε ως στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδέοντας τα με το Διεθνές Δίκαιο και τις Βασικές Αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Με απλά λόγια, προσπάθησε να ξεμπροστιάσει την Τουρκία στην βάση αρχών που υπερασπίζεται ο ΟΗΕ χωρίς όμως να παρουσιάζεται ως φανατικός εθνικιστής, αλλά ως προασπιστής Αρχών που επιδιώκει λύση, με την οποία θα υπάρχει σεβασμός στην κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE