ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γιατρός πέταξε ιατρικά απόβλητα σε κάδο απορριμμάτων – Καταγγελία στην Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γιατρός πέταξε ιατρικά απόβλητα σε κάδο απορριμμάτων – Καταγγελία στην Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τριτοκοσμικές μεθόδους απόρριψης ιατρικών αποβλήτων ακολουθούν γιατροί και κτηνίατροι θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό περιστατικό που σημειώθηκε τον Αύγουστο στον Στρόβολο. Πολίτες εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων για οικιστικά απόβλητα στο ισόγειο πολυκατοικίας, ιατρικά απόβλητα. Τα απόβλητα βρίσκονταν εντός ειδικής πλαστικής σακούλας που είχε προμηθεύσει τον γιατρό εταιρεία διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων. Ωστόσο ο όχι και τόσο… ευσυνείδητος επιστήμονας φαίνεται δεν ήθελε να ειδοποιήσει την εν λόγω εταιρεία και να επιβαρυνθεί με το ανάλογο κόστος. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και ο υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης. Συγκεκριμένα, στον κ. Κουγιάλη έχει σταλεί επιστολή, στην οποία σημειώνεται πως δεν υπάρχει έλεγχος από το κράτος για την διαδικασία απόρριψης ιατρικών αποβλήτων, ενώ ιδιώτες γιατροί και κτηνίατροι πετούν τα απόβλητα σε κάδους οικιστικών αποβλήτων ή τα μεταφέρουν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς άδεια. Με απλά λόγια, γίνεται λόγος για ανεξέλεγκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό έδαφος και θα προχωρήσουν μπροστά, εξέφρασε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Κλέλια Σεβριέ Κολάτσκο, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE