ΚΥΠΡΟΣ: Πάνω από 800 καταγγελίες για χρήση κινητού

ΚΥΠΡΟΣ: Πάνω από 800 καταγγελίες για χρήση κινητού

Η Αστυνομία συνεχίζοντας τις προσπάθειες για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποίησε μεταξύ των ημερομηνιών 4 – 10 Σεπτεμβρίου 2017, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια.

Όπως είναι γνωστό, η οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια, συνήθως λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου ή και άλλου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας πρόκλησης οδικής τροχαίας σύγκρουσης. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν ότι ποσοστό από 10% μέχρι 30% όλων των οδικών τροχαίων συγκρούσεων έχει ως αιτία πρόκλησης την απόσπαση της προσοχής ενεχόμενων οδηγών. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE