ΠΕΟ: «Ο ΥΠΟΙΚ να προβληματίζεται για αύξηση μισθών, όχι για μείωση κατώτατου»

ΠΕΟ: «Ο ΥΠΟΙΚ να προβληματίζεται για αύξηση μισθών, όχι για μείωση κατώτατου»

Αντί ο Υπουργός Οικονομικών να προβληματίζεται και να βασανίζεται πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα, προβληματίζεται για το πώς θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΕΟ. Με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών ότι ο κατώτατος μισθός, οποίος με διάταγμα της Υπουργού Εργασίας καλύπτει ένα μικρό αριθμό επαγγελμάτων, του φαίνεται πολύ ψηλός, η ΠΕΟ εκφράζει την «έκπληξη και δυσφορία» της, θεωρώντας λυπηρό το γεγονός ότι «σε μια χώρα που, ως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, είναι πρωταθλήτρια σε όλη την ΕΕ στη μείωση των μισθών και στη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, αντί ο Υπουργός Οικονομικών να προβληματίζεται και να βασανίζεται πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα, να προβληματίζει πώς θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός». «Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Οικονομικών ότι μια τέτοια κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη θα είναι ουσιαστικά μήνυμα για νέα επίθεση γενικότερα στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρώσει σχεδόν αποκλειστικά την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στα πλαίσια της κρίσης», αναφέρει η ΠΕΟ.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι σε μια τέτοια προσπάθεια η κυβέρνηση θα βρει το συνδικαλιστικό κίνημα κάθετα αντίθετο και αντιμέτωπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE