ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: «Ο ΥΠΟΙΚ να προβληματίζεται για αύξηση μισθών, όχι για μείωση κατώτατου»

ΠΕΟ: «Ο ΥΠΟΙΚ να προβληματίζεται για αύξηση μισθών, όχι για μείωση κατώτατου»

Αντί ο Υπουργός Οικονομικών να προβληματίζεται και να βασανίζεται πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα, προβληματίζεται για το πώς θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΕΟ. Με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών ότι ο κατώτατος μισθός, οποίος με διάταγμα της Υπουργού Εργασίας καλύπτει ένα μικρό αριθμό επαγγελμάτων, του φαίνεται πολύ ψηλός, η ΠΕΟ εκφράζει την «έκπληξη και δυσφορία» της, θεωρώντας λυπηρό το γεγονός ότι «σε μια χώρα που, ως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, είναι πρωταθλήτρια σε όλη την ΕΕ στη μείωση των μισθών και στη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, αντί ο Υπουργός Οικονομικών να προβληματίζεται και να βασανίζεται πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα, να προβληματίζει πώς θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός». «Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Οικονομικών ότι μια τέτοια κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη θα είναι ουσιαστικά μήνυμα για νέα επίθεση γενικότερα στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρώσει σχεδόν αποκλειστικά την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στα πλαίσια της κρίσης», αναφέρει η ΠΕΟ.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι σε μια τέτοια προσπάθεια η κυβέρνηση θα βρει το συνδικαλιστικό κίνημα κάθετα αντίθετο και αντιμέτωπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top