Κατεπείγουσα πρόταση νόμου για αναστολή κατάθεσης στοιχείων πόθεν έσχες δημόσιων προσώπων - «Κινδυνεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία» λέει ο Συλλούρης

Κατεπείγουσα πρόταση νόμου για αναστολή κατάθεσης στοιχείων πόθεν έσχες δημόσιων προσώπων - «Κινδυνεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία» λέει ο Συλλούρης

Πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλή Δημήτρη Συλλούρη κατατέθηκε στη  Ολομέλεια της Παρασκευή 8/9 για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφορά τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων (πόθεν έσχες). Με την πρόταση νόμου, όπως είπε ο κ. Συλλούρης θα ανασταλεί η ημερομηνία κατάθεσης των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών αξιωματούχων που κατείχαν το αξίωμα και βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία στις 23 Ιουνίου 2017, μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να δοθεί χρόνος επαρκούς και εξαντλητικής συζήτησης του σχετικού νομοθετήματος. Η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων  αυτών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων με τον υφιστάμενο νόμο είναι η 23 Σεπτεμβρίου 2017. Διευκρίνισε πως ο λόγος είναι η επαρκής και ουσιαστική συζήτηση ώστε μέσα από την εμπειρία που αποκομίστηκε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών να δημιουργηθεί το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην προσβάλλονται  τα υποκείμενα σε δήλωση πόθεν έσχες πρόσωπα και να μην τίθενται σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο κ. Συλλούρης είπε πως αξιωματούχοι των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν ανέφεραν ότι τέθηκαν σε κίνδυνο περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE