ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμαχία Πολιτών: «Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να μιλούν για αέρα κοπανιστό και ψάρι στο γιαλό»

Συμμαχία Πολιτών: «Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να μιλούν για αέρα κοπανιστό και ψάρι στο γιαλό»

Σε ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι χαιρετίζει «την προοπτική που δημιουργείται για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου μετά και τις εξαγγελίες της εταιρίας ExxonMobil».

Όπως αναφέρεται στη δήλωση που έκαναν για το θέμα «αυτή είναι η καλύτερη για την Κύπρο μορφή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου γιατί δημιουργεί τόσο οικονομικές προοπτικές όσο και πολλαπλά γεωστρατηγικά και πολιτικά οφέλη». Αναφερόμενη στην περίοδο όπου ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ήταν Υπουργός Ενέργειας (από το 2004) η ανακοίνωση λέει ότι «σχεδίασε, παρουσίασε και ξεκίνησε να υλοποιεί ως Υπουργός Ενέργειας μετά από την έγκριση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου». Όπως τονίζουν όμως «μερικοί όχι μόνο δεν πίστευαν σε αυτή την προοπτική αλλά την χλεύαζαν και αρνούνταν να μπουν στην διαδικασία να την συζητήσουν. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να μιλούν για αέρα κοπανιστό και ψάρι στο γιαλό. Όχι μόνο δεν πίστεψαν σε αυτή την στρατηγική και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για τον τόπο μας αλλά μας πρότειναν κατά καιρούς πως η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου ήταν ο αγωγός που θα σύνδεε την Κύπρο με την Τουρκία». Στην αναφορά τους ζητούν από την Κυβέρνηση «έστω και τώρα και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις, τους λανθασμένους χειρισμούς και τις άστοχες τοποθετήσεις καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει αυτή την προοπτική. Να σταματήσει η οποιαδήποτε σκέψη διασύνδεσης των ενεργειακών μας σχεδιασμών με την λύση του κυπριακού και να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δημιουργίας του τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου. Η ενεργειακή μας στρατηγική είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο πάντα θα το αντιμετωπίζουμε. Με σοβαρότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και εμπεριστατωμένες προτάσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top