Λήφθηκε η απόφαση - Στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές του 2018 - «Νίκησαν» τα καρναβάλια

Λήφθηκε η απόφαση - Στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές του 2018 - «Νίκησαν» τα καρναβάλια

Απόφαση όπως η πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών είναι η 28η Ιανουαρίου 2018 και η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου 2018, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είχε προκύψει σχετικό πρόβλημα καθώς οι προηγούμενες ημερομηνίες "έπεφταν" πάνω στο Λεμεσιανό Καρναβάλι, έτσι μετά απο δεύτερες σκέψεις οι Προεδρικές θα γίνουν δύο βδομάδες νωρίτερα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ΓΤΠ (Γραφείο τύπου και Πληροφοριών), η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Κωνσταντίνου Πετρίδη και ήταν η πρώτη σύσκεψη με τα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές 2018 μαζί με τον Αν. Γενικό Διευθυντή ΥΠΕΣ Κύπρο Κυπριανού και την Υπηρεσία Εκλογών του ΥΠΕΣ. «Λήφθηκε απόφαση, από όλα σχεδόν τα Κόμματα, όπως η πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών είναι η 28η  Ιανουαρίου 2018 και η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ως εκ τούτου,  προστίθεται, θα προωθηθεί  Νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ημερομηνία κλεισίματος του εκλογικού καταλόγου και των δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, να είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017. Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE