Την 1η Οκτωβρίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Την 1η Οκτωβρίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Κόντρα στις αντιδράσεις και τις απειλές της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη, το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε την Τετάρτη το βράδυ τον νόμο που ανοίγει τον δρόμο για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της περιοχής, το οποίο ορίστηκε να διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου.

Το ερώτημα που θα τίθεται στο δημοψήφισμα προς τους πολίτες της Καταλονίας, θα είναι πολύ συγκεκριμένο. «Ναι ή όχι σε μία ανεξάρτητη χώρα υπό τη μορφή δημοκρατίας;». Η Ισπανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σοράγια Σάενθ ντε Σάνταμαρία, έσπευσε να σχολιάσει πως θεωρεί άκυρες και χωρίς επίδραση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ενώ κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομική δράση εναντίον του νόμου που ψηφίστηκε από το καταλανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερντογάν: «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη «νότια» Κύπρο»

Ερντογάν: «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη «νότια» Κύπρο»

«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σε σχέση με δήλωση, σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι θα τον προσκαλούσε να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ακόμη τη στήριξή του σε λύση "δυο κρατών" στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE