Άρχισαν οι συλλήψεις σε σχέση με ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ - Χειροπέδες σε καθηγητή

Άρχισαν οι συλλήψεις σε σχέση με ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ  - Χειροπέδες σε καθηγητή

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, στη Λεμεσό, μετά την εξασφάλιση έντεκα συνολικά ενταλμάτων σύλληψης, σε σχέση με ατασθαλίες σε 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου καθώς και τρία άλλα πρόσωπα, που φέρεται να οικειοποιήθηκαν χρήματα από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο 2008-2015. Εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για πρώην λειτουργό του Πανεπιστημίου και για έξι ακόμη πρόσωπα. Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκο Φιλίππου, όσο και με τον Πρύτανη Ανδρέα Αναγιωτού, οι οποίοι ανέφεραν πως, εν αναμονή της επίσημης πληροφόρησης από την αστυνομία, δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις και πως θα ετοιμαστεί σχετική ανακοίνωση Τύπου από το Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.