ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εναρμονίζονται με την νομοθεσία τα μη πιστωτικά ιδρύματα που παραχωρούν δάνεια για κατοικία

Εναρμονίζονται με την νομοθεσία τα μη πιστωτικά ιδρύματα που παραχωρούν δάνεια για κατοικία

Την ψήφιση νόμου για αδειοδότηση και εποπτεία μη πιστωτικών ιδρυμάτων που παραχωρούν δάνεια για κατοικία ζητά εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών από τη Βουλή με τροποποιητικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Τον περασμένο Μάιο κατά την ψήφιση από τη Βουλή εναρμονιστικού νόμου σχετικά με πιστώσεις σε καταναλωτές για ακίνητα που προορίζονται για κατοικία, αφαιρέθηκε το άρθρο 35 που αναφέρεται στην υποχρέωση των κρατών μελών να εισάγουν διατάξεις στο νόμο τους για αδειοδότηση και εποπτεία μη πιστωτικών ιδρυμάτων που παραχωρούν δάνεια για κατοικία. Όπως τονίστηκε εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, το συγκεκριμένο άρθρο είναι απόλυτα σημαντικό να περιληφθεί στο νόμο ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο ρωτά το Υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο άρθρο. Το ΥΠΟΙΚ σημείωσε ακόμα ότι με αυτό το άρθρο εισάγονται ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, σε σχέση με τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Διαβάστε περισσότερα στο Businessnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top