ΚΥΠΡΟΣ: 37χρονος που απεβίωσε στις Κεντρικές Φυλακές έμεινε άταφος – Ψάχνουν παντού να βρουν συγγενή

ΚΥΠΡΟΣ: 37χρονος που απεβίωσε στις Κεντρικές Φυλακές έμεινε άταφος – Ψάχνουν παντού να βρουν συγγενή

Κανένας συγγενής του 37χρονου Πολωνού, που ξεψύχησε στις Κεντρικές Φυλακές από ανακοπή καρδιάς λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του, δεν έχει εντοπιστεί. 

Δύο εβδομάδες περίπου μετά τον θάνατό του, και συγκεκριμένα από τις 11 Αυγούστου, η πρεσβεία της Πολωνίας στην Κύπρο, η οποία έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τον θάνατο του 37χρονου, δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να εντοπίσει οποιονδήποτε συγγενή. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», όπου γίνεται αναφορά για το γεγονός, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ούτε προφανώς θα είναι η τελευταία, σε έναν κόσμο που στροβιλίζονται οι απόκληροι φυσικά και οι χαμαιλέοντες. Όπως συνεχίζει να εξηγεί το ρεπορτάζ, ιατρικός λειτουργός ανάφερε στον «Π» ότι, άνθρωποι που έχουν πεθάνει στην Κύπρο και δεν είχαν εδώ κανέναν συγγενή, προέρχονταν δε από χώρες με εκατομμύρια πληθυσμού και μπορεί να μην βρέθηκε στην κατοχή τους κάποιο έγγραφο που θα μπορούσε να βοηθήσει, τουλάχιστον άμεσα στον εντοπισμό συγγενών, συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις να παραμείνουν στα νεκροτομεία, όχι για δύο και τρεις εβδομάδες, αλλά για μήνες. Παρομοίως και στην περίπτωση του 37χρονου Πολωνού, όπου η χώρα καταγωγής του έχει σχεδόν 38,5 εκατ. κατοίκους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE