ΚΥΠΡΟΣ: Μέχρι το τέλος του έτους εφαρμόζεται το νάρκοτεστ - Δεν ξεκαθαρίζει το χρονικό όριο ανίχνευσης

ΚΥΠΡΟΣ: Μέχρι το τέλος του έτους εφαρμόζεται το νάρκοτεστ - Δεν ξεκαθαρίζει το χρονικό όριο ανίχνευσης

Από 2 μέχρι 12 ώρες μετά τη λήψη ναρκωτικών θα μπορεί να ανιχνεύσει το νάρκοτεστ το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2017

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», που επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του Κρατικού Χημείου, Στέλιου Γιαννόπουλος, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο που το νάρκοτεστ θα ανιχνεύει ναρκωτικά αφού όπως εξήγησε στον «Π» ο κ. Γιαννόπουλος δεν υπάρχει κάποιο σταθερό πρότυπο, αντίθετα η ανίχνευση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Η μέθοδος με την λήψη σάλιου, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, μπορεί να ανιχνεύσει ναρκωτικά που λήφθηκαν σε διάστημα από 2 μέχρι 12 ωρών, ανάλογα από το είδος και την ποσότητα που έχει ληφθεί. Το μηχάνημα με το οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κρατικού Χημείου, έχει παραληφθεί και επίσημα πριν 3 ευδομάδες ενώ ολοκληρώθηκε και η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού. Μέχρι το τέλος του έτους, το Κρατικό Χημείο θα είναι έτοιμο να δεχθεί τα πρώτα δείγματα, με την Αστυνομία να αναμένει σχετική εντολή για εντάξει το νάρκοτεστ στους τροχονομικούς ελέγχους.   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE