ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη και οι Λετονοί ζητούν έκδοσή του – 5 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη και οι Λετονοί ζητούν έκδοσή του – 5 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί στην Κύπρο να μην δόθηκε έκταση στην είδηση σύλληψης 54χρονου επιχειρηματία από την Λετονία, ωστόσο, στην χώρα του είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα.

Ο λόγος για τον Germans Miluss, Λετονό υπήκοο με ρωσικό διαβατήριο, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Αυγούστου ερχόμενος στην Λάρνακα από την Ρωσία. Όπως είχε διαπιστωθεί κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρχές της Λετονίας. Ακολούθως τέθηκε υπό σύλληψη. Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, καθώς φέρεται να κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της δωροδοκίας δημοσίου λειτουργού με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα τοπικών εκλογών στην Τζουρμάλα. Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 18/03/2005. Λίγο πριν την καταδίκη του ο Millus, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του μετέβη στη Ρωσία όπου απέκτησε την ρωσική υπηκοότητα. Η εφημερίδα LETA της Λετονίας δίνει ιδιαίτερη προβολή στο γεγονός και σημειώνει ότι από τις 8 Αυγούστου η Νομική Υπηρεσία της χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης του 54χρονου στο κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γίνεται ακόμη αναφορά στην τελευταία δικάσιμο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου αποφασίστηκε να εξεταστεί αίτημα του Millus προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν παραβιαστεί δικαιώματά του από τις λετονικές αρχές. Μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το κυπριακό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη (22/08) να ζητήσει από τον Νομική Υπηρεσία της Λετονίας να προμηθεύσει έναν αριθμό εγγράφων και απαντήσεις μέχρι τις 25 Αύγουστου. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν έχει κανένα αίτημα μέχρι τις 23/08. Ως γνωστόν, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Λετονίας, στις 8 Αυγούστου απέστειλε έγγραφα στο κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την έκδοση του Millus στην Λετονία».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top