H Kομισιόν ζητά τη γνώμη των πολιτών για μια πιο δίκαιη αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

H Kομισιόν ζητά τη γνώμη των πολιτών για μια πιο δίκαιη αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Η Kομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά πανευρωπαϊκή δημόσια διαβούλευση σχετικά με πιθανούς τρόπους για να καταστεί πιο δίκαιη η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων της ΕΕ. Στη βάση της τυπικής διαδικασίας, γεωργοί, οι πολίτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους "οn line" ως τις 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, υπάρχουν ενδείξεις ότι η προστιθέμενη αξία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων δεν είναι κατάλληλα κατανεμημένη σε όλα τα επίπεδα λόγω, για παράδειγμα, των διαφορών στη διαπραγματευτική ισχύ μεταξύ των μικρότερων και, ως εκ τούτου, πιο ευάλωτων φορέων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι γεωργοί και οι μικρές επιχειρήσεις, και των εμπορικών εταίρων τους, οι οποίοι είναι ισχυρότεροι οικονομικά και χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Διαβάστε περισσότερα στο Businessnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για ψήφιση του νομοσχεδίου - «Καθοριστικό βήμα για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας»

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για ψήφιση του νομοσχεδίου - «Καθοριστικό βήμα για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας»

Ως μία σημαντική μεταρρύθμιση αλλά και καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμός και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι πολίτες, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας από την Ολομέλεια της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE