ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Στόχος μας η Γενική Συνέλευση των Η.Ε για επαναδραστηριοποίηση για το Κυπριακό»  

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Στόχος μας η Γενική Συνέλευση των Η.Ε για επαναδραστηριοποίηση για το Κυπριακό»  

Στη Νέα Υόρκη θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για επαναδραστηριοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, δήλωσε την Τρίτη 15/8 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη θεία λειτουργία για την  Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο, ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι αν υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και διορισμός νέου Συμβούλου για το Κυπριακό,  να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα. Ερωτηθείς αν επί του παρόντος υπάρχει απραξία για το Κυπριακό ή αν γίνονται διεργασίες για μια νέα προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι μια περίοδος περισυλλογής. Δεν βλέπω να υπάρχουν οποιεσδήποτε, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι με τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και τις εκεί συναντήσεις να δούμε πώς μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί μια πρωτοβουλία ή να επαναδραστηριοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας, ώστε να έχουμε μια νέα εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα». Συνεχίζοντας ανέφερε «αυτό που θα πρέπει να επισημαίνουμε είναι τις δηλώσεις απροθυμίας των Τούρκων, αλλά και ιδιαίτερα τις δηλώσεις ότι επιδιώκουν πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Και είναι αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη και ο ΓΓ και η διεθνής κοινότητα». Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία επιθυμεί Ευρωπαίο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην περίπτωση που υπάρξει διορισμός νέου Ειδικού Συμβούλου, ο Πρόεδρος είπε πως «νομίζω ότι όλοι παραδέχονται ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα. Συνεπώς θα ήταν ευχής έργο, αν και εφόσον θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και θα υπάρξει διορισμός νέου Συμβούλου, να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε στους εορτάζοντες «αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ, και πάνω από όλα σε όσους γιορτάζουν, είναι χρόνια πολλά, αλλά και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, εννοώ περισσότερο στους Ελληνοκυπρίους, τους Χριστιανούς, που πιστεύουν στη Θεία Χάρη της Παναγίας, να ευτυχήσουν οι προσευχές τους να εισακουστούν και να φωτίζει εμάς που πρέπει να λαμβάνουμε τις αποφάσεις έτσι ώστε να είμαστε ορθοί απέναντι στον λαό και στην πατρίδα μας». ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top