Σε χειρότερη θέση από το Ουζμπεκιστάν η Κύπρος

Σε χειρότερη θέση από το Ουζμπεκιστάν η Κύπρος

Σε χειρότερη θέση από το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αφού σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», η αναλογία Νοσηλευτών στην Κύπρο είναι 3,908 νοσηλευτές ανά χίλια άτομα ενώ στο Ουζμπεκιστάν η αναλογία είναι 13,479.

Σε δηλώσεις του στον «Π», ο εκπρόσωπος της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε ότι, η ο μέσος όρος των χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι 9,4 νοσηλευτές ανά 1000 άτομα πληθυσμό. Ο κ. Πετέλης συμπλήρωσε λέγοντας ότι είμαστε αρκετά πίσω στην αναλογία και ότι υπάρχει υποστελέχωση στα δημόσια νοσηλευτήρια, κάτι που είναι ξεκάθαρο, αφού φαίνεται και στον κατάλογου που έχει δώσει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών έδωσε στο Υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μελέτη που ετοίμασε η συντεχνία των νοσηλευτών, αναφέρει ότι στην Κύπρο εργάζονται περίπου 3.350 νοσηλευτές στο Δημόσιο και συνολικά 5.000. Τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2014, το Μονακό βρίσκεται στη πρώτη θέση με 19,988 νοσηλευτές ανά 1000 άτομα, δεύτερη η Ελβετία με 17,813 και ακολουθούν Νορβηγία με 17,406, Γερμανία με 13,479, το Ουζμπεκιστάν με 11,647 και η Λευκορωσία. Την αναλογία της Κύπρου (3,908), πλησιάζει η Γεωργία και η Ελλάδα με 3,821 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους και 3,44 αντίστοιχα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE