Αναστολή των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας για τελωνειακή ένωση ζητά το Βερολίνο

Αναστολή των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας για τελωνειακή ένωση ζητά το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την αναστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προκαταρκτικών εργασιών της για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε "λάθος μήνυμα", σύμφωνα με ένα προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο έγγραφο αυτό γίνεται επίσης αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου. Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια (ΜΠΒ) θα πρέπει να στοχεύει "ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Σύμφωνα πάντα με αυτό το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή "να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στην Άγκυρα σήμερα η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο - Μεταφέρει τις ιδέες Χριστοδουλίδη

Στην Άγκυρα σήμερα η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο - Μεταφέρει τις ιδέες Χριστοδουλίδη

Στην Τουρκική πρωτεύουσα θα βρίσκεται σήμερα, η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, η οποία σε συνέχεια της προπαρασκευαστικής αποστολής την οποία διεξάγει, θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Η κα Ντι Κάρλο, η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στην Ελληνική Πρωτεύουσα, αναμένεται να μεταφέρει ουσιαστικά τις ιδέες τις οποίες κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενώπιων της, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE