Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σάλος γύρω από τα έσοδα του φυσικού αερίου ξέσπασε όταν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε την Παρασκευή 28/7το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του MegaOne ότι, «στην ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, είναι ήδη συμφωνημένα ότι όλα τα έσοδα θα τα μοιράζονται Ε/κ και Τ/κ. Θα υπάρχει το ταμείο και έσοδα από εκεί, τα 5/6 θα τα παίρνει η Τουρκοκυπριακή κοινότητα για έργα υποδομής και έναν μόνο έκτο, η Ελληνοκυπριακή κοινότητα».
H δήλωση αυτή του κ. Κασουλίδη προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
