Ν. Παπαδόπουλος: «Επικίνδυνες πρόνοιες στο τελευταίο ψήφισμα για την UNFICYP»

Ν. Παπαδόπουλος: «Επικίνδυνες πρόνοιες στο τελευταίο ψήφισμα για την UNFICYP»

Το τελευταίο ψήφισμα της UNFICYP, για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, περιλαμβάνει πάρα πολύ επικίνδυνες εισηγήσεις και πρόνοιες, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος σε διάσκεψη Τύπου.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία σε ό,τι αφορά την ετοιμασία έκθεσης και την αναθεώρηση των όρων εντολής, αλλά και του αριθμού της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. «Τέτοιες κινήσεις αυτή την περίοδο», πρόσθεσε, «όπου διαπιστώνεται μια άνευ προηγούμενου τουρκική αδιαλλαξία, προκλητικότητα και επεκτατικότητα, στέλνουν λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία ότι τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο γίνονται ανεκτές αλλά επιβραβεύονται». Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει τις ανούσιες, όπως τις χαρακτήρισε, αντιπαραθέσεις με τα πρακτικά και να επικεντρωθεί στην ουσία του Κυπριακού και στην αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων. Αναφέροντας ότι οι τουρκικές μεθοδεύεις ήδη πιάνουν τόπο στα Ηνωμένα Έθνη, είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φέρει τα πράγματα σε οριακό σημείο και σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη, την ώρα που για πρώτη φορά συζητείται η αλλαγή των όρων εντολής της UNFICYP, κάτι που εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσπάθειες της Τουρκίας και κάποιων συμμάχων της, να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE