Χριστοδουλίδης: Βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της Τουρκίας η απόφαση τoυ ψευδοκράτους για τα μαρωνίτικα χωριά

Χριστοδουλίδης: Βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της Τουρκίας η απόφαση τoυ ψευδοκράτους για τα μαρωνίτικα χωριά

Για βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της Τουρκίας, μέρος των οποίων ήταν η αιτία πρόκλησης του αδιεξόδου στο Κραν-Μοντανά, κάνει λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή την απόφαση του τουρκικού στρατού σε σχέση με τα υπό κατοχή Μαρωνίτικα χωριά.

«Στόχο έχει τη διαιώνιση του απαράδεκτου status quo που προκλήθηκε από την Τουρκική Εισβολή του 1974» σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι η απόφαση των κατοχικών «αρχών» εντάσσεται στο πλαίσιο επιβολής της τουρκικής θέσης όπως εκφράστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μη επιστροφή των Μαρωνιτικών χωριών υπό τη διοίκηση της ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας μέσα στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού. Η απόφαση, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν αποσκοπεί παρά στην πρόκληση νέων τετελεσμένων και στη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ αποτελεί και προσπάθεια να προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο. «Καλούμε την Τουρκία να αφήσει κατά μέρος τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια και να εργαστεί εποικοδομητικά, και μακριά από ακραίες και αναχρονιστικές θέσεις, για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας», καταλήγει ο κ. Χριστοδουλίδης στη γραπτή δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE