Μπάχαλο με κλήση στην ΕΦ υιοθετημένου Αλβανού που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατέχει βρετανική υπηκοότητα

Μπάχαλο με κλήση στην ΕΦ υιοθετημένου Αλβανού που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατέχει βρετανική υπηκοότητα

20χρονος Αλβανός, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά κατέχει βρετανική υπηκοότητα, κλήθηκε να υπηρετήσει την άμυνα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», νεαρός ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1997 στον Βόλο της Ελλάδας από Αλβανούς γονείς, υιοθετήθηκε νομίμως το 1998 από ζευγάρι που κατείχε την κυπριακή και βρετανική υπηκοότητα. Το 2014, οι θετοί γονείς του νεαρού, αποτάθηκαν στο ΥΠΑΜ, ζητώντας βεβαίωση ότι το παιδί, δεν θα είχε υποχρέωση να στρατεύσει στην Κύπρο. Ωστόσο, το Υπουργείο, ενημέρωσε το ζευγάρι ότι ως νόμιμο τέκνο τους, αφού είναι κυπριακής καταγωγής αυτοί, τότε το παιδί, αν και δεν είχε την κυπριακή υπηκοότητα, υποχρεούται να υπηρετήσει θητεία στην ΕΦ. Το 2016, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κλήθηκε για υπηρεσία, και αποτάθηκε ως ενήλικος στο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η κλήση του για θητεία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το Δ.Δ. αποφάνθηκε ότι ορθώς κλήθηκε ο παραπονούμενος να υπηρετήσει τη θητεία του. Ο λόγος που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση από το Διοικητικό Δικαστήριο, είναι ότι ο νεαρός καθώς υιοθετήθηκε από Κύπριους πριν την ενηλικίωσή του, θεωρείται νόμιμο τέκνο και συνεπώς είναι και αυτός κυπριακής καταγωγής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.