ΡΙΚ: Έστειλαν προειδοποιητική επιστολή στον Γιάννη Νικολάου – Δηλώσεις Θ. Τσώκου

ΡΙΚ: Έστειλαν προειδοποιητική επιστολή στον Γιάννη Νικολάου – Δηλώσεις Θ. Τσώκου

Προειδοποιητική επιστολή στον δημοσιογράφο Γιάννη Νικολάου έστειλε ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, με την έγκριση του Δ.Σ του ραδιοσταθμού.

Του Τάσου Χριστοδούλου Η εν λόγω προειδοποιητική επιστολή, το λεκτικό και το ύφος της οποίας δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εφιστούσε την προσοχή στον αρχισυντάκτη του τμήματος ειδήσεων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, για την συμμετοχή του σε Ημερίδα Στελεχών του ενδιάμεσου χώρου, που έγινε στη Πάφο, στις 10 Μαρτίου 2017 (βλ. φωτογραφία πιο κάτω). Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί κι ως προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης του κ. Νικολάου, άποψη με την οποία ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ διαφωνεί, καθώς σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του την χαρακτήρισε ως μια ήπια επιστολή. [caption id="attachment_171129" align="alignnone" width="500"] Ο Γιάννης Νικολάου (μέσο) στην εν λόγω Ημερίδα, σε ρόλο συντονιστή της συζήτησης.[/caption] Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Τσώκος, καλούμενος από το ThemaOnline να σχολιάσει το όλο συμβάν, μας δήλωσε: «Μιλάμε για ένα γεγονός το οποίο έχει συμβεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Αφορούσε συγκεκριμένη εκδήλωση την οποία συντόνισε Γιάννης Νικολάο. Η εν λόγω εκδήλωση ήταν συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων. Εμείς είχαμε δεχτεί συγκεκριμένες προφορικές καταγγελίες αλλά και σχόλια τα οποία σημείωναν ότι δεν ήταν δημοσιογραφικά δεοντολογικό ένας δημοσιογράφος και δη ο δεύτερος τη τάξει στο τμήμα ειδήσεων, να συντονίζει εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων οποιασδήποτε φύσεως κι αν είναι αυτές». Ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι ότι έκτοτε δεν έχει παρατηρηθεί παρόμοιο φαινόμενο κι ο ίδιος απόλυτα έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ και με τις οποίες μπορώ να πω ότι έχει συμφωνήσει.  Ήταν μια ήπια επιστολή που στην ουσία έλεγε ότι θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγονται τέτοιου είδους συμμετοχές». Να σημειωθεί πως η επιστολή είχε σταλθεί λίγες ημέρες μετά την Ημερίδα. ΤοThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Νικολάου, ο οποίος ευγενικά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναλύει τις θέσεις του, σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τον ΔΗΣΥ. Απαντά σε όσους έφυγαν από τους κόλπους του ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, παρά να έχουμε κάποιους που είναι λίγο εντός, λίγο εκτός.

BEST OF TOTHEMAONLINE