Κλιμακώνει την προκλητικότητα της η Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex εντός της Κυπριακής ΑΟΖ – Η απάντηση της Κυβέρνησης

Κλιμακώνει την προκλητικότητα της η Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex εντός της Κυπριακής ΑΟΖ – Η απάντηση της Κυβέρνησης

Με κλιμάκωση της προκλητικότητας προχωρά η Τουρκία για άλλη μια φορά, εκδίδοντας παράνομη Navtex, δηλαδή οδηγία προς ναυτιλομένους για δέσμευση θαλάσσιου χώρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ κατά παραβίαση του Δικαίου της Θαλάσσης και του Διεθνούς Δικαίου.

Του Τάσου Χριστοδούλου Η παράνομη αυτή ενέργεια έχει ως στόχο την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει. H νέα τουρκική Navtex, δεσμεύει παρανόμως για σεισμογραφικές έρευνες με το πλοίο Barbaros, τα θαλάσσια τεμάχια 4,5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ από τις 25 Ιουλίου ως τις 16 Δεκεμβρίου 2017. Απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι έκδοση anti –Navtex κάτι που έγινε σχεδόν αμέσως ενώ ήδη γίνονται διαβήματα για καταγγελία της Τουρκίας σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE