ΠΑΡΑ-THEMA

Βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα από την «Ειρηνευτική Επιχείρηση» του 1974 βλέπει το φως της δημοσιότητας-VIDEO

Βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα από την «Ειρηνευτική Επιχείρηση» του 1974 βλέπει το φως της δημοσιότητας-VIDEO

Βίντεο στο Youtube με τον τίτλο Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρος 1974, αναρτήθηκε από τον χρήστη World Wars H, την Τετάρτη 12/7, προκαλώντας την αντίδραση των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών χρηστών του Youtube.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε λίγες μέρες πριν την επέτειο της τουρκικής εισβολής, αποικίζονται Τούρκοι στρατιώτες σε άρματα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ενώ σε σημείο του βίντεο φαίνονται αιχμάλωτοι να κάθονται στο έδαφος υπό την απειλή των Τούρκων στρατιωτών. Επίσης στο βίντεο φαίνεται στρατιώτης να κρατά ελληνική σημαία που μόλις είχε κατεβάσει. Προπαγανδιστικό ύφος στο βίντεο, μεταξύ άλλων, δίνουν σκηνές που δείχνουν στρατιώτες να μπαίνουν σε πόλεις υπό τους χαιρετισμούς παιδιών και μεγάλων. Το βίντεο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σπάνιο, αφού σε αυτό υπάρχουν πλάνα, από την τουρκική εισβολή, που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η λέξη «intro» στον τίτλο (Kıbrıs Barış Harekatı 1974 intro ) , σε όρους διαδικτύου, μας προϊδεάζει ότι ίσως δούμε και συνέχεια από τον συγκεκριμένο χρήστη. Δείτε το βίντεο: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=ser3Fll5UJQ[/embed]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top