Πυρκαγιά Βασιλικού: Τοξικά αέρια και μόλυνση του υπεδάφους λόγω της φωτιάς - Αδράνεια και αμέλεια τα αίτια της πυρκαγιάς

Πυρκαγιά Βασιλικού: Τοξικά αέρια και μόλυνση του υπεδάφους λόγω της φωτιάς - Αδράνεια και αμέλεια τα αίτια της πυρκαγιάς

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς της 3ης εξέτασε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αδράνεια και η αμέλεια των αρμοδίων υπηρεσιών προκάλεσε την πυρκαγιά.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αναφέρεται στα συμπεράσματα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα αίτια που οδήγησαν στη πυρκαγιά σε ανακοινώσιμα υλικά στο Βασιλικό το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου. Μόλυνση του υπεδάφους κατά 1000% λόγω της καύσης των ελαστικών κοντά στο Τσιμρνυοποιείο, ενώ, 32 διαφορετικά είδη τοξικών αερίων απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την αναθέρμανση ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιεί το Τσιμεντοποιείο θα μπορούσε να κατασβεστεί μέσα σε 5 λεπτά αν υπήρχε πυροσβεστικός σταθμός στο Μαρί, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, τόνισε ότι το Τσιμεντοποιείο χρησιμοποιούσε παράνομα τον συγκεκριμένο χώρο για την αποθήκευση των ελαστικών, ενώ μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο το Τμήμα ενημέρωσε το Τσιμεντοποιείο ότι τα υλικά έπρεπε να απομακρυνθούν από τον χώρο. Μεταξύ των αιτιών αναφέρεται ότι, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού εξαιρέθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας από την πολιτική πρόληψης ατυχημάτων. Ακόμα σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι αρμόδιος επιθεωρητής που επισκέφθηκε τις περιφραγμένες εγκαταστάσεις, τον περασμένο Νοέμβριο, αγνόησε σημαντικό αριθμό ελαστικών που βρίσκονταν σε διπλανό χωράφι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.