Διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στη καταστροφή του πυροσβεστικού οχήματος ζήτησε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στον Βοηθό Αρχηγό Υποστήριξης της Αστυνομίας, αφού το όχημα, αξίας 150 000ευρώ, αποτελεί περιουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Φιλελεύθερος» στις 5/7, το πόρισμα της έρευνας που διεξήχθη από ανώτερο λειτουργό της Πυροσβεστικής, αναφέρει ότι το όχημα δεν έπρεπε να σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο αφού υπήρχε σε κοντινή απόσταση ξηρή βλάστηση.
Κατόπιν μελέτης των αποτελεσμάτων της διοικητικής έρευνας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης της Αστυνομίας θα αποφασίσει αν θα δοθεί συνέχεια στην υπόθεση.