ΚΥΠΡΟΣ: Γυναίκα κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί κάλυψε τα χρέη του συζύγου της

ΚΥΠΡΟΣ: Γυναίκα κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί κάλυψε τα χρέη του συζύγου της

Στη φυλακή κινδυνεύει να καταλήξει γυναίκα η οποία στην προσπάθειά της να βοηθήσει το σύζυγό της πλήρωσε τα χρέη του. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" την Τρίτη 04/07, τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως καταγράφονται στην απόφαση του Εφετείου, ήταν τα εξής: «Η κατηγορούμενη υπέγραψε επιταγή, εν λευκώ, και ενημερώθηκε από τον σύζυγο της ότι η επιταγή της θα συμπληρωνόταν με το ποσό των €25.000 και με δικαιούχο τον παραπονούμενο-δικηγόρο με σκοπό την απόσυρση δύο ποινικών υποθέσεων που αντιμετώπιζε ο σύζυγος της, με κίνδυνο φυλάκισης του. Η σύζυγος ενημερώθηκε δεόντως για τον χρόνο παράδοσης της επιταγής και για τον χρόνο κατά τον οποίον θα καθίστατο πληρωτέα. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το Πρωτόδικο Δικαστήριο, έκρινε ένοχη την εταιρεία, αλλά ξέχασε να της επιβάλει πρόστιμο, ενώ αθώωσε την κατηγορούμενη αφού έκρινε πως η ίδια δεν είχε ποινική ευθύνη. Τα πράγματα όμως άλλαξαν κατά την έφεση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα το Εφετείο ανέτρεψε τα δεδομένα υιοθετώντας προσέγγιση η οποία, ουσιαστικά, καθιερώνει ένα πιο διευρυμένο πεδίο ενοχής σε ό,τι αφορά συναυτουργούς, όπως είναι οι διευθυντές εταιρειών. Κρίθηκε λοιπόν ότι η κατηγορούμενη είναι ένοχη για το αδίκημα της συνέργειας». Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών το Εφετείο θα επιβάλει ποινή τόσο στην εταιρεία όσο και στην κατηγορούμενη διευθύντρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.