Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα - Δείτε φωτογραφία
Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο με θύμα 62χρονο αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου.
Υπήρξαν βέβαια λάθη, όπως και μικροδιαμαρτυρίες σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτά δεν θα εκλείψουν ποτέ…
Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σωστοί και αντικειμενικοί στην κρίση μας, ζητήσαμε όπως πάντα την άποψη όλων των συντακτών του ThemaSports, οι οποίοι και αυτή την αγωνιστική ήταν παρόντες στα γήπεδα των αγώνων της Α΄ κατηγορίας.
Εννοείται επίσης ότι δεν «παίρνουμε» τις φάσεις μία προς μία από κάθε παιχνίδι για να βγάζουμε «πόρισμα» για το ποια ομάδα αδικήθηκε ή ευνοήθηκε περισσότερο, αλλά κρίνουμε σε γενικές γραμμές την απόδοση των διαιτητών και δεν διεκδικούμε σε καμία περίπτωση το «αλάθητο».
Μετά την απαραίτητη εισαγωγή, περνάμε στο «ψητό».
Σχόλιο: Καλή η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου, στο πιο δύσκολο ματς της 10ης αγωνιστικής.
Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ενώ τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό τομέα, παρότι του ξέφυγαν 2-3 φάσεις, ενώ μπορούσε σε κάποιες στιγμές της αναμέτρησης, να ήταν λιγότερο ελαστικός στη χρήση της κίτρινης κάρτας.
Παρά τα όποια μικρολάθη του πάντως, έβγαλε ικανοποιητικά το ντέρμπι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μετά το σφύριγμα της λήξης, δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά κανείς μαζί του…
Μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες (εννέα συνολικά, οι επτά δόθηκαν σε παίκτες του Εθνικού), για να μην του ξεφύγει ο έλεγχος στον πειθαρχικό τομέα, αφού ήταν ένα ματς που κυριάρχησε η δύναμη κυρίως από πλευράς των γηπεδούχων, ενώ μπορούσε να δώσει και περισσότερες κάρτες!
Ο ΑΠΟΕΛ πάντως έχει παράπονα από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι στο πειθαρχικό κομμάτι, κυρίως σε σχέση με τις καθυστερήσεις παικτών του Εθνικού που θεωρήθηκαν σκόπιμες, εξού και η δήλωση του Δώνη στη συνέντευξη Τύπου, «ότι στα τελευταία 35 λεπτά γελοιοποιήθηκε το ποδόσφαιρο», ενώ θεωρούν σε γενικές γραμμές ότι σφύριζε εύκολα και δεν άφηνε να παιχθεί ποδόσφαιρο.
Επίσης, οι «γαλαζοκίτρινοι» εξέφρασαν παράπονα για τον χρόνο των καθυστερήσεων στο φινάλε, αφού υπέδειξε έξι λεπτά (θεωρούν ότι μπορούσε να υποδείξει περισσότερα) και το έληξε στα έξι, ενώ υπήρξαν επιπλέον καθυστερήσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα οι οποίες δεν κρατήθηκαν…
Ήταν κοντά στις φάσεις και έλεγξε το ματς, χωρίς να επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι, αλλά και χωρίς να χρειαστεί να βγάλει αρκετές φορές την κάρτα από το τσεπάκι του (σ.σ. μοίρασε μόλις δύο κίτρινες σε παίκτες της Αλκής).
Μοίρασε όπως είθισται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις το «καρπούζι στη μέση» (παρά τα όποια μικρολάθη του) και δεν σφύριζε εύκολα, αφήνοντας να παιχθεί ποδόσφαιρο.
Υπήρξαν όμως και δύσκολες φάσεις, στις οποίες ήταν σωστός και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.
Στη φάση του 38΄ όπου καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Ντιακιτέ, τον δικαιώνει ο τηλεοπτικός φακός, ενώ οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Τολεμες, σε διεκδίκηση της μπάλας δευτερόλεπτα πριν σκοράρει.
Θεωρούμε ότι σωστά άφησε το ματς να εξελιχθεί ο Βασίλης Δημητρίου, αφού δεν φαίνεται από το τηλεοπτικό ριπλέι να υπάρχει παράβαση, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Αλκή κέρδισε κόρνερ, αλλά επειδή είχε παρέλθει ο χρόνος των καθυστερήσεων δεν επέτρεψε την εκτέλεση του και σφύριξε τη λήξη.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά βάσει κανονισμών, καλύπτεται απόλυτα ο διαιτητής για την απόφαση του.
Βοηθήθηκε βέβαια από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και από τη συμπεριφορά των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.
Το ματς ουσιαστικά ήταν «παράσταση για έναν ρόλο» και δεν ασχολήθηκε κανείς με τον διαιτητή και τους βοηθούς, όμως υπήρξαν κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να του ξεφύγουν και να προκαλέσουν έστω και μικροαναστάτωση στο παιχνίδι.
Αναφερόμαστε φυσικά στα δύο πέναλτι που δόθηκαν στον Απόλλωνα. Ο ρεφ όμως σφύριξε σωστά παράβαση και στις δύο περιπτώσεις, ενώ επίσης ορθά «κιτρίνισε» ισάριθμες φορές τον τερματοφύλακα Γκρεμσλ και του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια…
Θα μπορούσε όμως ο Τράττος να ήταν πιο προσεκτικός στο πειθαρχικό κομμάτι και ειδικά στη φάση του 87ου λεπτού, όπου απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μαμμίδη του Άρη.
Ήταν μεν δυνατό το μαρκάρισμα, αλλά έχουμε δει και πολύ χειρότερα φάουλ όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο να μην «κιτρινίζονται» καν… Ήταν όμως φάουλ για κάρτα (κίτρινη), αυτό είναι δεδομένο.
Προσπάθησε πάντως να ελέγξει το παιχνίδι χωρίς να κάνει αλόγιστη χρήση της κίτρινης κάρτας και τα κατάφερε, αφού μοίρασε μόλις δύο σε ολόκληρο το 90λεπτο, παρότι έχει τη φήμη του «καρτάκια» διαιτητή και όχι άδικα!
Πάντως, τα περισσότερα λάθη σε αυτό το παιχνίδι τα έκαναν οι βοηθοί, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι επηρέασαν ή αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα…
Σχόλιο: Πολύ καλή η διαιτησία του Νικολαΐδη στο Μακάρειο.
Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε ότι έβλεπε με αποφασιστικότητα και έλεγξε το παιχνίδι, κάνοντας σωστή χρήση της κίτρινης κάρτας.
Δεν έκανε το μεγάλο λάθος και πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος, οπόταν δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο…
Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο διεθνής ρεφ, ούτε και οι βοηθοί του. Δεν έλειψαν φυσικά τα μικρολάθη, τα οποία όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.
Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ ένα γκολ του Ερμή στο 53΄, ενώ μπορούσε να ήταν λίγο πιο αυστηρός στο πειθαρχικό κομμάτι, αφού παρότι μοίρασε έξι κίτρινες συνολικά, υπήρχαν ακόμα 1-2 περιπτώσεις τουλάχιστον, που «σήκωναν» κίτρινη.
Ίσως το μοναδικό σοβαρό λάθος του να ήταν στη φάση του 80ου λεπτού, όπου ο Άλεξ Κωνσταντίνου του Ερμή χτύπησε τον Σάσι στο πρόσωπο σε μία διεκδίκηση της μπάλας και αντί να δώσει φάουλ υπέρ της ΑΕΛ, σφύριξε επιθετικό!
Ήταν μία φάση που ενδεχομένως να «σήκωνε» ακόμα και κόκκινη κάρτα, αφού φάνηκε να υπάρχει πρόθεση από τον Κύπριο άσο των Αραδιπιωτών, αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη «φωτιά»…
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις