ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σπαράζει καρδιές η ιστορία της Μαρίας με τα πέντε παιδιά – «Η μάνα μου μας πέταξε έξω από το σπίτι…» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σπαράζει καρδιές η ιστορία της Μαρίας με τα πέντε παιδιά – «Η μάνα μου μας πέταξε έξω από το σπίτι…» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε κατάσταση εξαθλίωσης ζει τις τελευταίες βδομάδες επταμελής οικογένεια από τη Λεμεσό.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρκετή να μας προβληματίσει. Μια οικογένεια με πέντε παιδιά έμειναν στο δρόμο αφού δεν έχουν χώρο διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, η πολύτεκνη μάνα έγραψε:

«Είμαστε μια πολύτεκνη οικογένεια στη Λεμεσού είχαμε ένα σπίτι το οποίο δεν μπορούσαμε να δίνουμε την δόση και έκανα ανταλλαγή με το δάνειο μου. Μέναμε στο πατρικό μου το σπίτι και τώρα μας έκανε έξωση η μητέρα μου. Έχουμε 5 παιδιά και τώρα μας φιλοξενούν κάποιοι φίλοι μας. Είμαι πρόσφυγας εκ μητρογονίας, ζητώ ένα σπίτι τουρκικό να μείνουμε και μας κοροϊδεύουν ότι δεν είναι τουρκικά (τουρκοκυπριακά) ενώ είναι ή δεν βρίσκουν τον φάκελο μου. Ζήτω βοήθεια ακόμα και να βγω στα κανάλια».

Η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία με την νεαρή μητέρα προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα.

Η Μαρία μοιράστηκε τον πόνο της μαζί μας τονίζοντας μας αρκετές φορές πως δεν χρειάζεται χρήματα παρά μια στέγη να μείνει αυτή, ο σύζυγος της και τα παιδιά της.

«Δεν μπορούσα να πληρώνω το δάνειο μου και έτσι μετά από αρκετές διαδικασίες η τράπεζα μου πήρε το σπίτι μου. Από τότε μέναμε στο σπίτι της μητέρας μου αφού η ίδια απουσίαζε στην Ελλάδα. Πλήρωνα όμως 200 ευρώ για την δόση του σπιτιού της. Πριν από λίγο διάστημα, επέστρεψε από το εξωτερικό και μας έβγαλε έξω από το σπίτι της».

Με δάκρυα στα μάτια η Μαρία μας αναφέρει πως «αυτή την στιγμή μένει στο σπίτι μιας φίλης της η οποία την φιλοξενεί προσωρινά. Δεν είχαμε που να πάνε, για μερικές μέρες κοιμόμασταν στο αυτοκίνητο».

Όπως μας ανέφερε, είναι πρόσφυγας εκ μητρογονίας και εδώ και λίγα χρόνια περιμένει να της παραχωρηθεί από το κράτος μια τουρκοκυπριακή κατοικία.

«Το μόνο που θέλω είναι ένα σπίτι, ας είναι και σε χωριό, δεν έχουμε πρόβλημα» μας επισημαίνει.

«Τους παρακαλώ για μου δώσουν ένα σπίτι και με κοροϊδεύουν, μου λένε πως χάθηκε ο φάκελος μας και διάφορες άλλες δικαιολογίες» εξήγησε η Μαρία.

Να σημειώσουμε πως και οι δυο γονείς είναι άνεργοι είναι λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η πολύτεκνη μητέρα αναμένει από τον Δήμο Λεμεσού αλλά και από το Τμήμα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών κατοικιών όπως ανταποκριθούν άμεσα και μπορέσει αυτή και η οικογένεια της να βρει μια στέγη.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top