Τραγωδία στην Ελλάδα -Δύο νεκροί από το ψεκαστικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σχινιά

Τραγωδία στην Ελλάδα -Δύο νεκροί από το ψεκαστικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σχινιά

Τραγωδία μετά από πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή του Σχινιά, με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το χρονικό της πτώσης

Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά. Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσά τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Οταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ο τρίτος είναι τραυματίας και είχε καταφέρει να βγει από το ελικόπτερο με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της πτώσης.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά.

b

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE