Η Τερέζα Μέι απολογείται για την τραγωδία στο Grenfell Tower

Η Τερέζα Μέι απολογείται για την τραγωδία στο Grenfell Tower

Συγνώμη για την ανεπαρκή αντίδραση της πολιτείας και την ελλιπή στήριξη στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Grenfell Tower ζήτησε η Τερέζα Μέι.

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, στην πρώτη συζήτηση μετά από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι η αντίδραση «ήταν μία αποτυχία του κράτους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».
 
«Ως Πρωθυπουργός απολογούμαι», συμπλήρωσε η κα Μέι.
 
Η απολογία της έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζήτησης επί του κυβερνητικού προγράμματος που λίγο νωρίτερα είχε αναγνώσει η βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Στον αποκαλούμενο «Λόγο της Βασίλισσας» η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας για την πυρκαγιά και για τη θέσπιση ανεξάρτητου οργάνου για τη στήριξη θυμάτων ανάλογων τραγωδιών.
 
Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, δεκάδες από τις οικογένειες που έχασα το σπίτι τους στην πυρκαγιά θα μεταστεγαστούν μόνιμα σε πολυτελή διαμερίσματα της ίδιας περιοχής με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline