Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί

Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί

Μια δασική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 20 τραυματίστηκαν το Σάββατο στην περιοχή Λεϊρία, στην κεντρική Πορτογαλία.

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

«Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο», πρόσθεσε. «Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Τρεις από αυτούς απεβίωσαν λόγω εισπνοής καπνού και άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες. Εξάλλου, δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.