ΚΥΠΡΟΣ: Τρομάζουν οι αριθμοί των νεκρών που δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας – Παγκύπρια εκστρατεία εξήγγειλε η Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Τρομάζουν οι αριθμοί των νεκρών που δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας – Παγκύπρια εκστρατεία εξήγγειλε η Αστυνομία

98 οκτώ συνάνθρωποι μας από τα 145 θύματα τροχαίων συγκρούσεων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας και σήμερα για μια κίνηση των τριών δευτερολέπτων ίσως να ήταν μαζί μας.

Συγκεκριμένα, την εξαετία 2011-2016 από τα 145 θύματα θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, τα 98 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της με την οποία εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Τα στατιστικά της Κύπρου, την εξαετία 2011 - 2016, σε σχέση με τα θύματα θανατηφόρων δυστυχημάτων, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο (οδηγοί και επιβάτες), είναι τραγικά, σημειώνει η Αστυνομία, και αναφέρει πως σκοπός της εκστρατείας της είναι να επιτευχθεί, μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και στην πρόσδεση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις, προστίθεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους, προστίθεται.      

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE