Ρόδος: Φωτιά σε πλοίο υπό κυπριακή σημαία – Εγκαταλείπουν το πλοίο οι επιβάτες

Ρόδος: Φωτιά σε πλοίο υπό κυπριακή σημαία – Εγκαταλείπουν το πλοίο οι επιβάτες

Πρόκειται για φορτηγό-οχηματαγωγό- Στο σημείο έσπευσαν super Puma, σκάφη του Λιμενικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία - Υπό έλεγχο η φωτιά

Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές ,προχωρούν οι 32 επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. 

Το πλοίο που είναι ναυλωμένο από την Blue Star είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους 32 επιβαίνοντες οι 20 επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο η οποία και ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι υπόλοιποι 12 έμειναν πάνω στο πλοίο που και αυτό θα ρυμουλκηθεί στο ίδιο λιμάνι, μια και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. 

Από την παραλία του ενυδρείου στη Ρόδο  διακρίνεται το σκάφος, το οποίο πριν απο λίγα λεπτά έσβησαν τα φώτα του, πιθανότητα εξαιτίας της πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καταφθάνουν παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

Από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE