Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για επικείμενο σεισμό στη Λέσβο

Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων  για επικείμενο σεισμό στη Λέσβο

Εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τις φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Λέσβο, έπειτα από δηλώσεις σεισμολόγων τις τελευταίες μέρες. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης διέταξε σήμερα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το ερώτημα της παράβασης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι φήμες προκάλεσαν πανικό και «έβγαλε» στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα τους κατοίκους περιοχών της Λέσβου, χθες το μεσημέρι. Κατόπιν αυτού ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για να σταματήσει η φημολογία.
 
Στο μεταξύ , νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμογράφοι του κατέγραψαν, στις 13:37,  σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 36 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE