Παραμονή της Βρετανίας στη τελωνειακή ένωση μετά το Brexit θα επιδιώξει ο Βρετανός Υπ. Οικονομικών

Παραμονή της Βρετανίας στη τελωνειακή ένωση μετά το Brexit θα επιδιώξει ο Βρετανός Υπ. Οικονομικών

Ο Yπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ θα επιδιώξει την παραμονή της χώρας στη τελωνειακή ένωση, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit και να αλλάξει την προσέγγιση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, υποστήριξε χθες η εφημερίδα Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, μετά τις καταστροφικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης όπου η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία της, ο Χάμοντ πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει το σχέδιό της να επιδιώξει τη δική της πολιτική εμπορίου εκτός της τελωνειακής ένωσης.

Νωρίτερα χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, ο Υπουργός Μάικλ Γκοβ, είπε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση, σύμφωνα με τη θέση της κυβέρνησης πριν τις εκλογές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE