Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12/6, στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από άνδρα από τη Λευκωσία, ότι στις 10 Ιουνίου γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα άγνωστος ή άγνωστοι έκλεψαν ένα μετρητή οχημάτων υψηλής ταχύτητας που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας παρά την έξοδο Ορόκλινης.
Ο άνδρας, όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία ήταν ο συντηρητής του συμβολαίου με το Τμήμα Δημοσίων Εργων για το συγκεκριμένο μηχάνημα, η αξία του οποίου εκτιμάται στις έξι χιλιάδες ευρώ.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα κατέγραφε διάφορα δεδομένα στους αυτοκινητόδρομους τα οποία κάθε πέντε λεπτά αποστέλλονταν στη βάση δεδομένων του Τμήματος Δημοσίων Εργων.
Η τελευταία φορά που στάληκαν δεδομένα ήταν στις 10 Ιουνίου στις 03.00 τα ξημερώματα όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή του μηχανήματος.
Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.
Από KYΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις