Δημοσκόπηση: Σταθερή η σειρά κατάταξης των υποψηφίων – Τους κερδίζει όλους στον B΄ γύρο ο Αναστασιάδης

Δημοσκόπηση: Σταθερή η σειρά κατάταξης των υποψηφίων – Τους κερδίζει όλους στον B΄ γύρο ο Αναστασιάδης

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στην Κυριακάτικη «Καθημερινή» (11/6) για τις Προεδρικές Εκλογές του ’18 καταγράφει μια εικόνα λίγο ως πολύ γνωστή.

Σύμφωνα με την εταιρία Symmetron, Κυπριακό και Οικονομία αποτελούν τους δυο βασικούς πυλώνες επάνω στους οποίους οι πολίτες θα κινηθούν για να ψηφίσουν τον κατάλληλο υποψήφιο.

Στον Α΄ γύρο λοιπόν των Προεδρικών Εκλογών, ο Νίκος Αναστασιάδης, εξασφαλίζει ποσοστό 39% στα έγκυρα. Ακολουθεί δεύτερος ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 28%, ο Μάικ Σπανός με 14% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 8%. Οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 12% του Εκλογικού Σώματος.

Στον Β΄ γύρο απόλυτο φαβορί είναι και πάλι ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος κερδίζει όλους τους ανθυποψήφιους του με διαφορά.

Στο ενδεχόμενο που έχει απέναντι του τον Νικόλα Παπαδόπουλο, σενάριο που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής φαντάζει και το πιο πιθανό το αποτέλεσμα έχεις ως εξής:

Νίκος Αναστασιάδης 41%

Νικόλας Παπαδόπουλος 32%

Στο σενάριο που ο Μάικ Σπανός είναι αυτός που θα περάσει στον Β γύρο και θα έχει απέναντι του τον νυν Πρόεδρο το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό.

Νίκος Αναστασιάδης 47%

Μάικ Σπανός 18%

Στο τρίτο σενάριο με μονομάχους τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Γιώργο Λιλλήκα το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Νίκο Αναστασιάδης 47%

Γιώργος Λιλλήκας 20%

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE