Ο Κύπριος Πάμπος Χαραλάμπους καταλαμβάνει έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Κύπριος Πάμπος Χαραλάμπους καταλαμβάνει έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Πάμπος Χαραλάμπους των Εργατικών από την περιφέρεια του Enfield Southgate στο βόρειο Λονδίνο, γίνεται ο μοναδικός Βρετανοκύπριος υποψήφιος που καταλαμβάνει έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Χαραλάμπους συγκέντρωσε 24.989 ψήφους (51,7%) έναντι 20.634 (42,7%) του επί σειρά ετών βουλευτή των Συντηρητικών και φίλου της Κύπρου Ντέιβιντ Μπάροους.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι εκείνη με το μεγαλύτερο κυπριακό πληθυσμό στη χώρα.

Ο κ. Χαραλάμπους ευνοήθηκε από τη γενικότερη άνοδο των Εργατικών στην πρωτεύουσα.

Ο Τζέισον Χαραλάμπους των Συντηρητικών βρέθηκε στη δεύτερη θέση στην περιφέρεια Islington South & Finsbury με 20,7% των ψήφων πίσω από τη σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών Έμιλι Θόρνμπερι (62,8% τω ψήφων).

Τέλος, ο 22χρονος Άντον Γεωργίου που εκπροσώπησε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στην περιφέρεια Brent Central κατετάγη τρίτος με 4,8% των ψήφων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

ΠτΔ στο Ισραήλ: Συναντήθηκε με τον Χέρτζογκ - Ακολουθεί ο Νετανιάχου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ είχε σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για μονοήμερη επίσκεψη, για να συμμετάσχει στη 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου -Ελλάδας – Ισραήλ.