Ρατσισμό σε παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Ρατσισμό σε παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Συνεχίζεται ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών σε δήλωση του μέσω ανακοίνωσης τύπου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για φωνές απόγνωσης που ακούστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την Τετάρτη (7/6), για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους. 

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η Συμμαχία Πολιτών την ανυπαρξία δομών, τόσο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και για τα ενήλικα άτομα με αναπηρίες, ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι για δεκαετίες παιδιά και γονείς δίνουν καθημερινά μοναχικές σκληρές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή  τρόπο ζωής.     

Με κατάλληλη στήριξη, με θεραπείες, εκπαίδευση και ενημέρωση, στα άτομα με σωματική  αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές και στις οικογένειες τους είναι σχεδόν σίγουρο ότι  θα μπορούν να απολαύσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την φέρουν τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Μετά το δείπνο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου θα φιλοξενηθούν στη Λευκωσία και στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

BEST OF TOTHEMAONLINE