Ελλάδα: Επιστροφή στις αγορές αν οι αποδόσεις υποχωρήσουν κάτω του 5%

Ελλάδα: Επιστροφή στις αγορές αν οι αποδόσεις υποχωρήσουν κάτω του 5%

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές όταν το κόστος δανεισμού της χώρας υποχωρήσει κάτω από το 5% δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους €2,3 τρισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το σημαντικότερο βήμα θα εξαρτηθεί κυρίως από το κατά πόσον η Αθήνα θα εξασφαλίσει συμφωνία για το χρέος με την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θα ήταν αρκετό για να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ που συνέρχεται αργότερα την Τετάρτη να περιλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Alpha: Θρίλερ με το 26,3% των αναποφάσιστων -  Ντέρμπι κορυφής και ανατροπές στη νέα Βουλή - Ποιοι υποψήφιοι έχουν προβάδισμα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Alpha: Θρίλερ με το 26,3% των αναποφάσιστων - Ντέρμπι κορυφής και ανατροπές στη νέα Βουλή - Ποιοι υποψήφιοι έχουν προβάδισμα

Η εικόνα που προκύπτει από την τέταρτη μεγάλη δημοσκόπηση του Αlpha για την πρόθεση ψήφου γίνεται ακόμη πιο σύνθετη με την ενσωμάτωση των στοιχείων για τους αναποφάσιστους, την αποχή και τα μικρότερα κόμματα, αποκαλύπτοντας ένα πολιτικό τοπίο με έντονη ρευστότητα και ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.