ΥΠΕΞ: Παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και όχι εποικοδομητική συζήτηση προετοιμάζει η Τουρκία

ΥΠΕΞ: Παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και όχι εποικοδομητική συζήτηση προετοιμάζει η Τουρκία

Η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και όχι για μια εποικοδομητική συζήτηση στη Γενεύη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει λύπη για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Μας λυπεί ιδιαίτερα η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ημερομηνίας 6/6/2017 και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητά της», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Τονίζοντας ότι «η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη και δεν χρήζει οποιασδήποτε ερμηνείας», σημειώνει ότι η «προσπάθεια της Τουρκίας να μας παρουσιάσει με διάφορες σοφιστείες και παράλογα επιχειρήματα ότι δεν επιθυμούμε λύση του Κυπριακού, δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και όχι για μια εποικοδομητική συζήτηση στη Γενεύη, κατά την οποία η ίδια αναμένεται να εκθέσει την θέση της όσον αφορά στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να ανοίξει το δρόμο για μια επιτυχή συζήτηση των υπόλοιπων κεφαλαίων και να μετατρέψει τα λόγια της περί υποστήριξης λύσης του Κυπριακού σε πράξεις».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE