«Αγγλίς είδες;». Το χωριό της Λάρνακας που ίσως πήρε την ονομασία του από την ερώτηση: «είδες καμία Αγγλίδα»

«Αγγλίς είδες;». Το χωριό της Λάρνακας που ίσως πήρε την ονομασία του από την ερώτηση: «είδες καμία Αγγλίδα»

Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, μεταξύ της Λάρνακας και της Κοφίνου και είναι γνωστό για την Αιωνόβια Ελιά, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του χωριού, ξένους και ντόπιους.

Για την ονομασία των Αγκλεισίδων ή Αγγλισίδων, υπάρχουν πολλές εκδοχές.

Το χωριό εντοπίζεται ήδη από τα παλιά χρόνια στους χάρτες της Κύπρου και από τις διάφορες ονομασίες προκύπτει το συμπέρασμα πως το χωριό είναι μεσαιωνικό. Μία από αυτές τις λατινικές ονομασίες είναι το Elisides το οποίο προσθέτει στην περιγραφή του χωριού, η Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Σε επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.