ΚΟΣΜΟΣ

ΔΙΠΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Σε κρίσιμη κατάσταση μεγάλος αριθμός των τραυματιών

ΔΙΠΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Σε κρίσιμη κατάσταση μεγάλος αριθμός των τραυματιών

Είκοσι ένας από τους 48 τραυματίες της διπλής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3/ 6 στο Λονδίνο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association το οποίο επικαλείται την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών των χθεσινών επιθέσεων.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Επίσης, ο Ρόουλι περιέγραψε ότι 8 ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει. Φαίνεται, επισήμανε ο αξιωματικός, ότι επρόκειτο για βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας τόνισε ότι οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.

Προς το παρόν οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει 12 συλλήψεις. «Οι συλλήψεις των ατόμων σχετίζονται με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου», αναφέρεται στη δήλωση της αστυνομίας. 

Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων, πως η βρετανική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε κτίριο στο Ιστ Χαμ, μια συνοικία που βρίσκεται στο ανατολικό Λονδίνο, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή Μπάρκινγκ. 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε πως μεταξύ των επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν βρίσκεται ένας Καναδός υπήκοος. «Ο Καναδάς καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη επίθεση που διαπράχθηκε χθες τη νύχτα στο Λονδίνο, στη Βρετανία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος καθώς ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν» επισήμανε σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται Γάλλοι και Αυστραλοί πολίτες. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Τερέζα Μέι στην οποία της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και της τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι οι προσευχές και η αποφασιστική αλληλεγγύη της χώρας του είναι με τους Βρετανούς. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι οπαδοί του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτος πανηγυρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με διάγγελμά της προανήγγειλε μια πολύ πιο σκληρή στάση έναντι του εξτρεμισμού, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κανονικά. 

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ θα διεξαχθεί κανονικά. Ο μάνατζερ της τραγουδίστριας δήλωσε ότι τώρα, μετά τις νέες επιθέσεις, η σημασία και ο σκοπός της συναυλίας ''One Love Manchester'' παίρνει πολύ μεγαλύτερες και σημαντικές διαστάσεις. Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στο σημείο ενώ οι αρχές έχουν λάβει ακόμα πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας. 

Από skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top