Άλλα δυο ψηφοδέλτια, που ακυρώθηκαν, ενώπιον του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό

Άλλα δυο ψηφοδέλτια, που ακυρώθηκαν, ενώπιον του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό

Με τη μαρτυρία δυο ακόμη εκπροσώπων του ΑΚΕΛ, για δυο περιστατικά ακύρωσης ψηφοδελτίων που η πλευρά του τέως Δημάρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, ζητά να προσμετρήσουν υπέρ του, συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Εκλογοδικείο, στο πλαίσιο εξέτασης του αιτήματος για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα, που κατέθεσε σήμερα - και δεύτερο από ένα σύνολο 20 μαρτύρων - ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ζ` του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Φύλας, θεωρήθηκε άκυρο επειδή έφερε διπλό "Χ" στο τετραγωνάκι της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ε` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, το οποίο επίσης θεωρήθηκε άκυρο, καθώς στο τετραγωνάκι του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, υπήρχε μουντζούρα κάτω από τον σταυρό προτίμησης.

Και οι δυο μάρτυρες ανέφεραν πως προχώρησαν σε προφορικές ενστάσεις, ενώ υποστήριξαν πως η πρόθεση ψήφου ήταν φανερή και θα έπρεπε να προσμετρήσουν οι ψήφοι υπέρ του Ανδρέα Χρίστου.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσία και δικηγόρων του νυν Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη, υποδείχθηκε πως οι δυο μάρτυρες δεν έκαναν οποιανδήποτε επίσημη γραπτή ένσταση, ενώ αμφισβητήθηκαν τα λεχθέντα τους.

Οι επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί για τις 6,7 και 9 Ιουνίου (08:30).

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.