Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μανίλας

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μανίλας

Ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής εναντίον ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, με το Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του "Resorts World" που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, που βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.
 
Νωρίτερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν εκρήξεις και πυρά που ακούστηκαν από το καζίνο του συγκροτήματος. Ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στο σημείο και ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε ότι "υπάρχουν αρκετοί τραυματίες".
 
Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έκαναν λόγο για αρκετούς ενόπλους. Το ειδησεογραφικό δίκτυο ANC μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο ένοπλοι που φορούσαν μάσκες και μαύρα ρούχα.
  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE